Atlantic Grupa ostvarila prihod od prodaje od 2,34 milijarde kuna

Bez autora
Jul 30 2012

Atlantic Grupa ostvarila je u prvoj polovici 2012. prihod od prodaje od 2,34 milijarde kuna, što je rast od 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Rastu prihoda od prodaje Atlantic Grupe u prvom polugodištu doprinijela su sva strateška poslovna područja. Strateško poslovno područje zdravlje i njega imalo je stopu rasta od 14,6 posto, kava 12,3 posto i delikatesni namazi 12,4 posto u odnosu na prošlu godinu. Fokusom na sinergijske potencijale i organski rast Atlantic Grupa u prvoj polovici 2012. godine ostvarila je rast prihoda od prodaje i rast operativne dobiti. Iznimno smo zadovoljni rezultatima koji svjedoče o uspješnosti integracijskih aktivnosti tijekom 2011. i u prvoj polovici ove godine jer potvrđuju opravdanost investicije u Drogu Kolinsku.

Atlantic Grupa ostvarila prihod od prodaje od 2,34 milijarde kunaAtlantic Grupa ostvarila je u prvoj polovici 2012. prihod od prodaje od 2,34 milijarde kuna, što je rast od 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćili su iz te tvrtke.

Rastu prihoda od prodaje Atlantic Grupe u prvom polugodištu doprinijela su sva strateška poslovna područja. Strateško poslovno područje zdravlje i njega imalo je stopu rasta od 14,6 posto , kava 12,3 posto i delikatesni namazi 12,4 posto u odnosu na prošlu godinu.

– Fokusom na sinergijske potencijale i organski rast Atlantic Grupa u prvoj polovici 2012. godine ostvarila je rast prihoda od prodaje i rast operativne dobiti. Iznimno smo zadovoljni rezultatima koji svjedoče o uspješnosti integracijskih aktivnosti tijekom 2011. i u prvoj polovici ove godine jer potvrđuju opravdanost investicije u Drogu Kolinsku. Unatoč složenoj makroekonomskoj situaciji, uprava i djelatnici Atlantic Grupe nastavljaju s usmjerenošću na rast poslovanja kroz aktivno upravljanje brendovima i inovacije, optimizaciju troškova, upravljanje rizicima i ispunjavanje financijskih obaveza, čime je Atlantic Grupa na dobrom putu ostvarenja najavljenih očekivanja za 2012. godinu – kazao je Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic Grupe.

– Hrvatsko tržište najveće je pojedinačno tržište Atlantic Grupe s udjelom u ukupnoj prodaji od 26,6 posto, a slijede tržište Srbije sa 24,6 posto, Slovenija sa 12,3 posto, BiH sa 7,9 posto, ostala regionalna tržišta sa 6,1 posto te ključna zapadnoeuropska tržišta sa 8,6 posto – navodi se u priopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik